03.11.2016 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Akta.ba
Pročitajte današnju preporuku i već možete početi vježbati!
Foto: Adis Ćutahija
DOMAĆINSKE PALAČINKE
Sastojci:
Brašno rižino 50g
Brašno pšenično Zaltni puder 200g
Džem od šljive i jabuke 200g
Mlijeko 1dl
Jaja 2 kom
Sok od 1 narandže
Narandža 1kom
Cimet 1 kašikica
Orah jezgra 50g
Šećer sitni 1 kašikica
Maslinovo ulje 0,5 dl
Šećer u prahu 50 g
Priprema:
U dublju posudu umutiti jaja, dodati mlijeko, sok od narandže,maslinovo ulje i sitni šećer. Zatim doliti pola litra vode i sve zajedno umutiti. U masu dodavati pšenično pa rižino brašno i mutiti da se sastojci sjedine. Po potrebi dodati vode dok se ne dobije željena gustoća mase za palačinke. Palačinke ispeći na klasičan način i servirati sa komadićma narandže i orasima, posuti cimetom i šećerom u prahu.
Potražite još recepata na Facebook stranici Klub ljubitelja palačinaka
Prijatno!
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.