21.05.2016 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Akta.ba
Iako su i danas u upotrebi klasična predjela, za predjela se koriste i smanjene porcije glavnog jela, salate, paste, kao i dobro poznato meze.
Pojam predjela dobio je drugačiji smisao promjeno shvatanja ručavanja, te je ono dobilo sociološku dimenziju, za razliku od one gastronomske koju je imalo do 60-ih godina prošlog vijeka.
Iako su i danas u upotrebi klasična predjela, kao na primjer terin od guščije džigerice, triologija lososa, jagode u balsamik sirćetu itd, za predjela se koriste i smanjene porcije glavnog jela, salate, paste, kao i dobro poznato meze.
Da biste napravili tuljke od mortadele sve što vam je potrebno je:
8 kriški Pilla pileće mortadele IM Semić; 300 g svježeg bijelog sira; kašičica narendanog celera; kašičica sjeckanog luka; so i peršun.
"Pokušajte i uživajte u okusu", poručuju iz mesne industrije Semić.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.