28.10.2016 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Akta.ba
Klub ljubitelja palačinaka donosi vam nove inovativne recepte za savršene palačinke.
Klub ljubitelja palačinaka donosi vam nove inovativne recepte za savršene palačinke. Svi vole palčinke, jedemo ih za doručak, ručak, večeru, pripremaju se i slane i slatke i debele i tanke.
Pogledajte sastojke za današnji recept .
JESENJE PALAČINKE
Sastojci:
Brašno heljdino 100g
Brašno ječmeno 100g
Brašno Zlatni puder 100gr
Džem od rendane dunje 300g
Mlijeko 3dl
Jaja 2 kom
Šećer sitni 1kašika
Maslinovo ulje 1 dl
Priprema:
Od jaja, mlijeka, maslinovog ulja, šećera i vode napraviti masu pa dodati heljdino, ječmeno i pšenično brašno te sve umutiti da se dobije željena gustoća mase za palačinke. Palačinke peći na srednje jakoj vatri. Kada su palačinke gotove, servirati ih sa džemom od dunje.
Prijatno!
Foto: Adis Ćutahija
Za više recepata posjetite www.klubljubiteljapalacinaka.ba
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.