21.07.2015 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Metro-portal
Bobičasti plodovi - bobičaste plodove možete oprati u zdjeli hladne vode s malo octa. Nakon što 'okupate' sočne bobice isperite ih u cjedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao okus octa.
Hrana može sačuvati svježinu duže nego što mislimo ako je ispravno spremimo u kući, pa evo savjeta za ove strašne vrućine:
Bobičasti plodovi - bobičaste plodove možete oprati u zdjeli hladne vode s malo octa. Nakon što 'okupate' sočne bobice isperite ih u cjedilu pod hladnom vodom kako ne bi ostao okus octa.
Jabuke - dobro ih je čuvati u donjem zatvorenom pretincu u hladnjaku.
Jaja - inače mogu trajati i do pet tjedana, ali moraju biti pohranjena u hladnjaku, nikako u njegovim vratima
Krumpir - najbolje ga je čuvati na tamnom, ali suhom mjestu.
Luk - da bi trajao i više od dva tjedna, stavite ga u papirnatu vrećicu pa čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
Rajčica - rajčice treba držati na sobnoj temperaturi jer će biti ukusnije, ali morate ih pojesti nekoliko dana nakon kupnje.
Sir - svježi sir ima svoj rok i tu se ništa ne može, ali tvrdi sirevi mogu dulje trajati ako ih odmah nakon kupnje zamotate u papir za pečenje, pa stavite u vrećicu.
Svježi začini - trebate ih tretirati kao rezano cvijeće pa ih stavite u vodu i prekrijte papirnatom vrećicom ili papirnatim ručnikom.
Zelena salata - može trajati i do četiri puta više ako ju operete u hladnoj vodi čim dođete kući jer vrućina pogoduje razvoju bakterija. Zatim ju osušite, stavite u tanku plastičnu vrećicu i probušite nekoliko rupica zbog zraka.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.