10.11.2016 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Akta.ba
Pogledajte recept za zanimljive Kapetanove palačinke.
Foto: Adis Ćutahija
KAPETANOVE PALAČINKE
Sastojci:
Brašno pšenično Zlatni puder 300g
Tunjevina iz konzerve 300g
Masline crne 50g
Masline zelene 50g
Limun 50g
Paradajz šeri 50g
Kapari 30g
Kopar 20g
Celer list 30g
Riblji temeljac 2dl
Mlijeko 2dl
Peršun list 20g
Jaja 4 kom
Šećer sitni 1 kašikica
Maslinovo ulje 0,5 dl
Menta svježa 20g
Priprema:
Od brašna, jaja, mlijeka, ulja, ribljeg temljca i vode napraviti masu za palačinke . List celera isjeći na sitno i posuti palačinke prilikom izlijevanja na tavu. U tunjevinu dodati sok od limuna, sitno sjeckane kapare, masline i svježi kopar. Sa pripremljenom masom puniti palačinke te poslužiti sa maslinama i šeri paradajzom.
(Riblji temeljac dobiti kuhanjem ribljih kostiju sa mrkvom, korijenom i listom celera, bijelim i crvenim lukom i peršunovim listom)
Prijatno!
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.