Madi recept: Curry umak sa piletinom

05.08.2016 |

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Izvor: Akta.ba

Madi recept: Curry umak sa piletinom

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako bi ste brzo i lako spremili ukusan obrok. Ovaj put probajte: Curry umak sa piletinom

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako bi ste brzo i lako spremili ukusan obrok. Ovaj put probajte:

Curry umak sa piletinom

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • jabuka
  • banana
  • kašika limunovog soka
  • 50 g kokosovog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 100 ml oljuštenog paradajza
  • 2 male kašike curry začina
  • 1 mala kašika čili paprike
  • glavica crvenog luka
  • 2 režnja bijelog luka

 

Priprema:

 

Piletinu narezati na kockice. Mlijeko i kokosovo brašno pomiješajte i pustite da odstoji. Jabuku i bananu ogulite, naribajte i pokapajte limunovim sokom.

Parirajte crveni i bijeli luk, dodajte začine po želji, curry, čili papriku, oljušteni paradajz i malo vode. Nastavite pirjati pa dodajte mlijeko i kokosovo brašno, naribanu jabuku i bananu.

Kad se umak zgusne, propasirajte ga. Vratite umak u tavu, dodajte piletinu i kuhajte oko 20 min.

Servirajte uz rižu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.

Komentari (0)

POVEZANE VIJESTI