19.10.2015 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Akta.ba
Ako ste u nedoumici kako da svoje najmilije obradujete pravim izborom bosanskih jela, Solana će vam pomoći u tome.
Ako ste u nedoumici kako da svoje najmilije obradujete pravim izborom bosanskih jela, Solana će vam pomoći u tome.
Musaka od patlidžana i tikvica (normativ za 2 osobe)
Sastojci:
Mljeveno meso 300 g, Tikvice 250 g, Patlidžan 250 g, Ulje 0,5 dl, Pavlaka 2 dl, Masni kravlji sir 100 g, Maslac 20 g, Brašno 10 g, Žumance1 kom, Tuzlanska so, Biber, Do-Do začin,
Priprema:
Tikvice i patlidžan isjcite na kolutove. Patlidžan nasolite i pustite da odstoji.
Zemljanu posudu namažite maslacem i uljem, pa redajte red povrća, red mesa, red sira. Svaki red začinite pa poprskajte uljem. Posljednji red mora biti povrće. Stavite u rernu da se peče oko 40 min na 200°C.
Izvaditi musaku iz rerne i preliti sa bešamel sosom , a onda vratiti u rernu i dopeći 15 min na 200°C.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.