Visoko kvalitetna tjestenina proizvodena od tvrde durum pšenice

30.09.2015 |

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Izvor: Akta.ba

Visoko kvalitetna tjestenina proizvodena od tvrde durum pšenice

MUTLU Makarna (tjestenina) je osnovana 1972. godine u centru Gaziantepa kao kompleks tvornica krupice i makarona.

Visoko kvalitetna Mutlu tjestenina proizvodi se od tvrde durum pšenice koristeći 100% čistu krupicu. Boreći se na globalnom tržištu konkurentnim cijenama, primarna djelatnost ovog poduzeća je izvoz u Bliski Istok, Europu, Afriku i Turske republike. U ponudi imaju 3 branda – Mutlu, Bahar i PastaRicco, a nama je posebno zanimljiv ovaj posljednji, a kompanija Lukas TP Nakić je zastupnik PastaRIcco tjestenine na tržištu BiH.

MUTLU Makarna (tjestenina) je osnovana 1972. godine u centru Gaziantepa kao kompleks tvornica krupice i makarona. U cilju povećanja proizvodnog kapaciteta, otvaranja novih radnih mjesta i bržeg odaziva potrebama kupaca, MUTLU 1992. godine investira u izgradnju novog kompleksa u industrijskoj regiji Baspinar. Sagrađena je ogromna integrirana tvornica na području od 30.000 m2 sa strojevima koji proizvode po svjetskim standardima. U potpuno opremljenom laboratoriju vrše se dnevne periodične kontrole kvalitete i prikladni testovi (prije, poslije i nakon proizvodnje), a sve pod normama TSE (Turske institucije za standarde). Dnevni kapacitet proizvodnje je 540 tona pšenice i 270 tona makarona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.

Komentari (0)

POVEZANE VIJESTI