Foto: GymBeam
20.01.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Idealna za ručak ili večeru: Slana torta s piletinom.
Torta s piletinom je svestrano jelo koje je odlično kao dio ručka ili večere, ali se može jesti i kao snack za ponijeti, na primjer kad ste na planini.
Njena priprema je maksimalno laka… i svako je može pripremiti.
Ako je poslužite kod kuće, uz nju se savršeno slaže povrće i krumpir.
U hodu je možete nadopuniti kruhom i uravnotežen obrok je spreman.
Potrebno:
Priprema:
Očistite pileća prsa, narežite ih na manje trakice, posolite, popaprite i prelijte žlicom maslinovog ulja. Umutite jaja, dodajte sol i papar po ukusu, šaku svježeg vlasca i 50 g ribanog tvrdog sira.
Foto: GymBeam
Obložite kalup za tortu papirom za pečenje i složite komade piletine na dno i po rubovima.
Prelijte umućena jaja preko piletine, pospite ostatkom sira i na vrh dodajte preostalo meso.
Pripremljenu tortu stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko sat vremena.
Kad je gotovo, ostavite da se malo ohladi pa poslužite.
Ova torta izvrsna je kao obrok za ponijeti. Samo je poslužite s kruhom ili povrćem i imate uravnotežen ručak koji možete pojesti čak i dok ste u planinama.
A ako je poslužite s kuhanim krumpirom, izgledat će odlično i na tanjuru.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.