slana torta

Foto: GymBeam

20.01.2025 |

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Izvor: Agencije

Lako se priprema

Idealna za ručak ili večeru: Slana torta s piletinom

Idealna za ručak ili večeru: Slana torta s piletinom.

Torta s piletinom je svestrano jelo koje je odlično kao dio ručka ili večere, ali se može jesti i kao snack za ponijeti, na primjer kad ste na planini.

Njena priprema je maksimalno laka… i svako je može pripremiti.

Ako je poslužite kod kuće, uz nju se savršeno slaže povrće i krumpir.

U hodu je možete nadopuniti kruhom i uravnotežen obrok je spreman.

Potrebno:

  • 1 kg pilećih prsa
  • 100 g tvrdog sira 30% m.m.
  • 5 jaja
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • šaka svježeg vlasca
  • mljeveni papar po želji
  • sol po želji

Priprema:

Očistite pileća prsa, narežite ih na manje trakice, posolite, popaprite i prelijte žlicom maslinovog ulja. Umutite jaja, dodajte sol i papar po ukusu, šaku svježeg vlasca i 50 g ribanog tvrdog sira.

Foto: GymBeam

Obložite kalup za tortu papirom za pečenje i složite komade piletine na dno i po rubovima.

Prelijte umućena jaja preko piletine, pospite ostatkom sira i na vrh dodajte preostalo meso.

Pripremljenu tortu stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko sat vremena.

Kad je gotovo, ostavite da se malo ohladi pa poslužite.

Ova torta izvrsna je kao obrok za ponijeti. Samo je poslužite s kruhom ili povrćem i imate uravnotežen ručak koji možete pojesti čak i dok ste u planinama.

A ako je poslužite s kuhanim krumpirom, izgledat će odlično i na tanjuru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.

Komentari (0)