Foto: Ilustracija, Mama.kuharica/Instagram
21.01.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Kinder Bueno torta: Savršen spoj nježnosti i hrskavosti, koji će očarati vaše nepce.
Kinder Bueno torta je spoj mekanog biskvita s hrskavim lješnjacima i kremastim slojevima čokolade, obogaćena ukusom omiljene Kinder Bueno čokoladice.
Zamislite savršen spoj nježnosti i hrskavosti, koji će očarati vaše nepce i učiniti svaki trenutak posebnim.
Slijedite naše korake i pripremite se za uživanje u jedinstvenom spoju čokolade, lješnjaka i nježne kreme.
Sa svakim sočnim zalogajem Kinder Bueno Torte, putujte kroz harmoniju okusa i tekstura koje će probuditi sva vaša čula. Iznenadite svoje najmilije ili sebi priredite nezaboravan desert, jer zaslužujete samo najbolje.
Neka vaša kulinarska avantura počne s nama, u svijetu gdje se slatki trenuci pamte.
SASTOJCI
Biskvit:
Krema:
Dodaci:
Dekoracija:
PRIPREMA
Napravite pjenastu smjesu od šećera i žumanjaka. Dodajte puding od vanilije i malo mlijeka te dobro sjedinite.
U loncu, stavite ostatak mlijeka da prokuha. Kada zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i kuhajte dok se krema ne zgusne.
Podijelite kremu na dva dijela. U jedan dio dodajte narezanu bijelu čokoladu, a u drugi mliječnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Pokrijte kreme prozirnom folijom i ostavite da se ohlade.
Kad su kreme hladne, izmiksajte ih. U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto, zatim dodajte pola u bijelu kremu i pola u crnu kremu.
U bijelu kremu dodajte izdrobljeni Kinder Bueno i promiješajte kašikom. Ako želite, u crnu kremu dodajte sjeckane tostirane lješnjake.
Za biskvit, pomiješajte brašno sa praškom za pecivo. U drugoj zdjeli, izmiksajte bjelanjke dok ne postanu čvrsti, dodajte šećer, pa postepeno umiješajte pripremljeno brašno i lješnjake.
Smjesu istresite u kalup od 26 cm obložen masnim papirom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 15 minuta. Ohladite biskvit, prelijte ga sa malo hladnog mlijeka i pustite da upije.
Preko biskvita stavite crnu kremu, pa bijelu (prsten kalupa držite oko torte dok je slažete).
Napravite šlag za dekoraciju, stavite ga na vrh torte i dekorišite po želji.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.