torte

Foto: Ilustracija, Mama.kuharica/Instagram

21.01.2025 |

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Izvor: Agencije

Jednostavan recept

Kinder Bueno torta: Savršen spoj nježnosti i hrskavosti, koji će očarati vaše nepce

Kinder Bueno torta: Savršen spoj nježnosti i hrskavosti, koji će očarati vaše nepce.

Kinder Bueno torta je spoj mekanog biskvita s hrskavim lješnjacima i kremastim slojevima čokolade, obogaćena ukusom omiljene Kinder Bueno čokoladice.

Zamislite savršen spoj nježnosti i hrskavosti, koji će očarati vaše nepce i učiniti svaki trenutak posebnim.

Slijedite naše korake i pripremite se za uživanje u jedinstvenom spoju čokolade, lješnjaka i nježne kreme.

Sa svakim sočnim zalogajem Kinder Bueno Torte, putujte kroz harmoniju okusa i tekstura koje će probuditi sva vaša čula. Iznenadite svoje najmilije ili sebi priredite nezaboravan desert, jer zaslužujete samo najbolje.

Neka vaša kulinarska avantura počne s nama, u svijetu gdje se slatki trenuci pamte.

SASTOJCI

Biskvit:

  • 6 Bjelanjaka
  • 6 kašika Šećer
  • 80 g Sjeckani tostirani lješnjak
  • 2 kašike Brašno
  • 1/2 kašičice Prašak za pecivo

Krema:

  • 1 l Mlijeko
  • 80 g Šećer
  • 6 Žumanjaka
  • 100 g Bijela čokolada
  • 100 g Mliječna čokolada (može i za kuhanje)
  • 2 kesice Puding od vanilije
  • 200 ml Vrhnje za šlag

Dodaci:

  • 1 Kinder Bueno (+ još jedan za dekoraciju)
  • 50 g Tostirani lješnjak po želji

Dekoracija:

  • 300 ml Vrhnje za šlag

PRIPREMA

Napravite pjenastu smjesu od šećera i žumanjaka. Dodajte puding od vanilije i malo mlijeka te dobro sjedinite.

U loncu, stavite ostatak mlijeka da prokuha. Kada zakipi, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na vatru i kuhajte dok se krema ne zgusne.

Podijelite kremu na dva dijela. U jedan dio dodajte narezanu bijelu čokoladu, a u drugi mliječnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Pokrijte kreme prozirnom folijom i ostavite da se ohlade.

Kad su kreme hladne, izmiksajte ih. U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto, zatim dodajte pola u bijelu kremu i pola u crnu kremu.

U bijelu kremu dodajte izdrobljeni Kinder Bueno i promiješajte kašikom. Ako želite, u crnu kremu dodajte sjeckane tostirane lješnjake.

Za biskvit, pomiješajte brašno sa praškom za pecivo. U drugoj zdjeli, izmiksajte bjelanjke dok ne postanu čvrsti, dodajte šećer, pa postepeno umiješajte pripremljeno brašno i lješnjake.

Smjesu istresite u kalup od 26 cm obložen masnim papirom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 15 minuta. Ohladite biskvit, prelijte ga sa malo hladnog mlijeka i pustite da upije.

Preko biskvita stavite crnu kremu, pa bijelu (prsten kalupa držite oko torte dok je slažete).

Napravite šlag za dekoraciju, stavite ga na vrh torte i dekorišite po želji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.

Komentari (0)