Foto: GymBeam
23.01.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Zima je pravo vrijeme za tople zalogaje: Juha od tikve za sladokusce.
Iako se juha od tikve obično priprema u jesen, sve češće se kuha i u drugim razdobljima.
Ukratko, kad god poželite ukusan obrok koji grije i nije kompliciran za pripremu.
Osim kremaste teksture i izvrsnog okusa, oduševit će vas sjemenke tikve s kojima se juha poslužuje.
Njihova hrskava tekstura podiže ovo jelo na višu razinu.
Sastojci:
Sastojci za servranje:
Foto: GymBeam
Priprema:
Za početak ogulite batat i narežite ga na kockice zajedno s tikvom, tikvu nije potrebno guliti. Zatim očistite mrkvu i narežite je na ploške.
Na ulju pirjajte sitno nasjeckani luk, češnjak i đumbir. Zatim dodajte batat, mrkvu i tikvu.
Pirjajte zajedno pa ulijte temeljac i kokosovo mlijeko. Po potrebi posolite, pokrijte lonac poklopcem i kuhajte dok povrće ne omekša, to će trajati oko 20 minuta.
Kad je juha gotova, uzmite štapni mikser i izmiksajte juhu dok ne postane glatka. Zatim začinite mljevenim paprom i solju po potrebi i sve je spremno.
Poslužite sa svježim začinskim biljem i sjemenkama tikve koje prethodno možete tostirati na tavi. Za dodatni efekt tanjur ukrasite s nekoliko kapi kokosovog mlijeka.
Juha od tikve ističe se svojim izvrsnim okusom i prekrasno glatkom konzistencijom.
Savršen je kontrast hrskavim sjemenkama koje se dodaju.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.