kolači

Foto: GymBeam

11.03.2025 |

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Izvor: Agencije

Fitness recept:

Sočan i ukusan: Kuglof od kefira s orasima i čokoladom

Kombinacija orašastih plodova i čokolade nikad ne može pogriješiti.

Ni vi ne volite suhe kolače? Onda ste danas na pravom mjestu.

Ova ukusna poslastica iznimno je sočna, a također će vas osvojiti svojom zadivljujućom aromom.

Kombinacija orašastih plodova i čokolade nikad ne može pogriješiti. Ovaj kolač dokaz je tome.

Sastojci:

  • 250 ml kefira
  • 130 g glatkog pirovog brašna + za pobrašnjivanje kalupa
  • 90 g šećera od trske
  • 70 g tamne čokolade
  • 70 g oraha
  • 50 g integralnog pirovog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • maslac ili ulje u spreju za namašćivanje lima

Sastojci za posluživanje:

  • 30 g tamne čokolade
  • 1 žličica kokosova ulja

Priprema:

Istucite jaja u zdjeli, dodajte šećer i mutite dok ne pobijeli. Zatim dodajte kefir, mljevene ili sitno nasjeckane orahe i prosijano brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli u smjesu.

Sve zajedno kratko promiješajte. Na kraju dodajte nasjeckanu tamnu čokoladu (70 g). Sve još jednom dobro promiješajte.

Smjesu izlijte u kalup za tortu, koji ste prethodno poprskali uljem u spreju i posuli brašnom.

Stavite kolač u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 °C i pecite 40 minuta. Zatim povećajte temperaturu na 180 °C i pecite još 10 minuta.

Kad bude gotov, izvadite ga iz pećnice i preokrenite na tanjur. U mikrovalnoj pećnici ili vodenoj kupelji otopite čokoladu s kokosovim uljem. Također možete upotrijebiti silikonsku vrećicu za to.

Prelijte kolač tom glazurom.

Ostavite da se ohladi i poslužite.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.

Komentari (0)