Foto: GymBeam
11.03.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Kombinacija orašastih plodova i čokolade nikad ne može pogriješiti.
Ni vi ne volite suhe kolače? Onda ste danas na pravom mjestu.
Ova ukusna poslastica iznimno je sočna, a također će vas osvojiti svojom zadivljujućom aromom.
Kombinacija orašastih plodova i čokolade nikad ne može pogriješiti. Ovaj kolač dokaz je tome.
Sastojci:
Sastojci za posluživanje:
Priprema:
Istucite jaja u zdjeli, dodajte šećer i mutite dok ne pobijeli. Zatim dodajte kefir, mljevene ili sitno nasjeckane orahe i prosijano brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli u smjesu.
Sve zajedno kratko promiješajte. Na kraju dodajte nasjeckanu tamnu čokoladu (70 g). Sve još jednom dobro promiješajte.
Smjesu izlijte u kalup za tortu, koji ste prethodno poprskali uljem u spreju i posuli brašnom.
Stavite kolač u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 °C i pecite 40 minuta. Zatim povećajte temperaturu na 180 °C i pecite još 10 minuta.
Kad bude gotov, izvadite ga iz pećnice i preokrenite na tanjur. U mikrovalnoj pećnici ili vodenoj kupelji otopite čokoladu s kokosovim uljem. Također možete upotrijebiti silikonsku vrećicu za to.
Prelijte kolač tom glazurom.
Ostavite da se ohladi i poslužite.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.