Foto: Domaći Recepti
13.03.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Plazma stracciatella torta je jedna prava lagana torta, što pripremom, što ukusom.
Plazma stracciatella torta je jedna prava lagana torta, što pripremom, što ukusom.
Može da se pojede jedan veći komad a da nemamo onaj osjećaj sitosti i da nam je previše, a priprema je veoma jednostavna.
Nemojte se plašiti želatina ( za one koji se prvi put susreću sa njim ili ranije su imali loša iskustva ), samo pratite uputstvo koje je napisano u receptu i nećete pogriješiti.
Sastojci:
1l mlijeka
200 ml vode
3 kesice goveđeg želatina u granulama – 30gr
200 gr kristal šećera
500 ml slatke pavlake
300 gr plazma keksa u komadu
100 gr mliječne čokolade
100 gr bijele čokolade ( ili čokolade po izboru)
Detalje pripreme pogledajte u videu:
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.