Foto: GymBeam
18.03.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Ako tražite ukusan desert prepun orašastih plodova i čokolade, ovaj će vam se svidjeti.
Polpete, kolači, pa čak i lazanje od tikvica prilično su česti.
Ipak, preporuka je da isprobate slatku verziju tikvica, a rezultat nas je ugodno iznenadio.
Ne možete osjetiti okus tikvica u desertu, ali dodaje lijepu sočnu teksturu koja će vam se svidjeti od prvog zalogaja.
Nemojte se ustručavati eksperimentirati s tikvicama u slatkim receptima! Osim toga, cijenit ćete to što vam za ovu poslasticu neće trebati ni pećnica.
Sastojci za podlogu:
Sastojci za sloj kreme:
Sastojci za završne detalje:
Foto: GymBeam
Upute:
Počnite s pripremom podloge. Sameljite indijske oraščiće i lješnjake dok ne budu fini, a zatim ih pomiješajte s tekućim medom. Obložite manji lim (naš je bio 20 × 30 cm) papirom za pečenje i ravnomjerno utisnite smjesu od orašastih plodova na dno lima.
Zatim operite tikvicu – ne morate je oguliti – i sitno je naribajte. Iscijedite što više vode. U loncu zagrijte čvrsti dio kokosovog mlijeka dok gotovo ne zavre.
Zatim dodajte med, razlomljenu čokoladu, prstohvat soli i ocijeđenu tikvicu. Neprekidno miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
Maknite smjesu s vatre, miješajte dok ne bude glatka i prelijte preko pripremljene podloge.
Pospite grubo nasjeckanim indijskim oraščićima i gotovi ste!
Prije rezanja ostavite da se stisne u hladnjaku.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.