recepti

Foto: GymBeam

18.03.2025 |

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Izvor: Agencije

Fitness recept

Čokoladne kocke s orašastim plodovima i tikvicom bez pečenja

Ako tražite ukusan desert prepun orašastih plodova i čokolade, ovaj će vam se svidjeti.

Polpete, kolači, pa čak i lazanje od tikvica prilično su česti.

Ipak, preporuka je da isprobate slatku verziju tikvica, a rezultat nas je ugodno iznenadio.

Ne možete osjetiti okus tikvica u desertu, ali dodaje lijepu sočnu teksturu koja će vam se svidjeti od prvog zalogaja.

Nemojte se ustručavati eksperimentirati s tikvicama u slatkim receptima! Osim toga, cijenit ćete to što vam za ovu poslasticu neće trebati ni pećnica.

Sastojci za podlogu:

  • 150 g indijskih oraščića
  • 60 g meda
  • 50 g lješnjaka

Sastojci za sloj kreme:

  • 200 g kokosovog mlijeka (čvrsti dio)
  • 170 g tikvice
  • 140 g tamne čokolade
  • 40 g meda
  • prstohvat soli

Sastojci za završne detalje:

  • 30 g indijskih oraščića

Foto: GymBeam

Upute:

Počnite s pripremom podloge. Sameljite indijske oraščiće i lješnjake dok ne budu fini, a zatim ih pomiješajte s tekućim medom. Obložite manji lim (naš je bio 20 × 30 cm) papirom za pečenje i ravnomjerno utisnite smjesu od orašastih plodova na dno lima.

Zatim operite tikvicu – ne morate je oguliti – i sitno je naribajte. Iscijedite što više vode. U loncu zagrijte čvrsti dio kokosovog mlijeka dok gotovo ne zavre.

Zatim dodajte med, razlomljenu čokoladu, prstohvat soli i ocijeđenu tikvicu. Neprekidno miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.

Maknite smjesu s vatre, miješajte dok ne bude glatka i prelijte preko pripremljene podloge.

Pospite grubo nasjeckanim indijskim oraščićima i gotovi ste!

Prije rezanja ostavite da se stisne u hladnjaku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.

Komentari (0)