Foto: tvornicazdravehrane.com
25.03.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Sirova torta s borovnicama idealna je za ljetne mjesece kada ne želite paliti pećnicu.
Uživajte u neodoljivoj sirovoj torti s borovnicama, savršenoj kombinaciji svježine i kremaste teksture i to bez pečenja.
Ova torta će vas oduševiti ne samo svojim bogatim okusima već i nutritivnim vrijednostima.
Podloga čini harmoničan spoj pekanskih oraha, bademovog brašna, datulja i kokosovog ulja, zaokružen prstohvatom soli koji naglašava svaku notu okusa.
Krema, glavna zvijezda ovog desertnog remek-djela, obuhvaća indijske oraščiće koji pružaju kremastu bazu, obogaćenu kokosovim uljem i sirupom od agave za slatkoću.
Sloj s borovnicama dodaje svježinu i teksturu torti, sa svilenkastim chia sjemenkama koje stvaraju laganu gelastu teksturu koja se sjajno slaže s borovnicama i svježe iscijeđenim sokom limuna.
Ova sirova torta nije samo izvanredno ukusna, već je i prepuna hranjivih sastojaka te idealna za ljetne mjesece kada ne želite paliti pećnicu, a htjeli bi se zasladiti uz neku osvježavajuću kombinaciju.
RECEPT ZA SIROVU TORTU S BOROVNICAMA
Priprema:
Prvo napravite podlogu tako što ćete sve sastojke dodati u multipraktik i izraditi do ljepljive teksture.
Podlogu utisnite u kalup promjera 15-17 cm i ostavite u zamrzivaču dok pripremate kremu.
Indijske oraščiće prokuhajte 15-ak minuta da omekšaju pa ih dobro isperite i ocijedite.
U blender dodajte sve sastojke osim liofiliziranih borovnica i izradite do glatke teksture.
Dvije trećine bijele kreme izlijte preko podloge pa vratite u zamrzivač.
U ostatak bijele kreme dodajte liofilizirane borovnice i izradite do glatke kreme.
Izlijte preko bijele kreme i vratite u zamrzivač.
Na kraju izblendajte svježe ili smrznute borovnice s chia sjemenkama i sokom limuna pa dodajte na vrh torte.
Ostavite u zamrzivaču preko noći.
Prije rezanja pustite tortu 20-ak minuta na sobnoj temperaturi da se opusti.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.