Foto: GymBeam
27.03.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Fitness recept: juha od rajčice
Juha je odličan način da dobijete dnevnu dozu povrća bez potrebe da jedete hladnu salatu.
Ova će vas osvojiti svojom glatkom konzistencijom, ali i jednostavnom pripremom te fantastičnim okusom zahvaljujući kombinaciji pečenog povrća i vrhnja.
Sastojci za juhu:
Sastojci za posluživanje:
Priprema:
Nasjeckajte rajčice na veće komade, narežite luk na osmine, a glavicu češnjaka na pola.
Foto: GymBeam
Stavite povrće u mali lim za pečenje, pokapajte uljem, začinite solju i paprom pa pecite na 200 °C otprilike sat vremena.
Istisnite pečeni češnjak iz ljuske i miješajte ga s pečenim povrćem dok ne postane glatko. Umiješajte vrhnje i po potrebi dodajte vodu ili temeljac kako biste postigli željenu gustoću.
Začinite solju i paprom po ukusu i spremno je za posluživanje. Pokapajte maslinovim uljem i ukrasite svježim bosiljkom ili uživajte uz krišku kruha.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.