10.04.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Index.hr
Ako tražite lagan, ukusan i hranjiv obrok koji možete pripremiti unaprijed.
Ako tražite lagan, ukusan i hranjiv obrok koji možete pripremiti unaprijed, salata s piletinom, avokadom, tjesteninom i jogurtom je pravi izbor. U nastavku donosimo recept koji je savršen za tople dane, ručak na poslu ili kao večera nakon napornog dana.
Sastojci za jednu porciju:
- 150 g pilećih prsa
- 40 g tjestenine
- 2 tvrdo kuhana jaja
- 3 lista zelene salate
- 50 g avokada
- 80 g cherry rajčica
- Sušeni peršin i sol po ukusu
- 2 žlice jogurta (ili skyr kao alternativa)
Priprema u tri jednostavna koraka:
1. Pripremite piletinu
Pileća prsa narežite na tanke ploške i začinite solju i paprom. Ispecite ih na tavi na malo kokosovog ulja – iako će bilo koje drugo ulje koje imate pri ruci također poslužiti. Ako vam je ostalo pečene ili grillane piletine od prethodnog obroka, slobodno je iskoristite – uštedjet ćete vrijeme i ubrzati pripremu.
2. Skuhajte tjesteninu i jaja
Dok se piletina hladi, skuhajte tjesteninu i tvrdo kuhana jaja. Kada su gotovi, ohladite ih pod mlazom hladne vode.
3. Sastavite salatu
U zdjelu narežite avokado i cherry rajčice na kockice, a zelenu salatu na tanke trakice. Dodajte ohlađenu piletinu i tjesteninu, te jaja narezana na manje komade. Sve dobro promiješajte. Začinite po želji sušenim peršinom i dodatnom soli ako je potrebno, a zatim prelijte s dvije žlice jogurta ili skyra.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.