piletina

10.04.2025 |

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Izvor: Index.hr

RECEPT

Osvježavajuća salata s piletinom, avokadom i jogurtom: Idealna za lagani obrok

Ako tražite lagan, ukusan i hranjiv obrok koji možete pripremiti unaprijed.

Ako tražite lagan, ukusan i hranjiv obrok koji možete pripremiti unaprijed, salata s piletinom, avokadom, tjesteninom i jogurtom je pravi izbor. U nastavku donosimo recept koji je savršen za tople dane, ručak na poslu ili kao večera nakon napornog dana.

Sastojci za jednu porciju:

- 150 g pilećih prsa

- 40 g tjestenine

- 2 tvrdo kuhana jaja

- 3 lista zelene salate

- 50 g avokada

- 80 g cherry rajčica

- Sušeni peršin i sol po ukusu

- 2 žlice jogurta (ili skyr kao alternativa)

Priprema u tri jednostavna koraka:

1. Pripremite piletinu

Pileća prsa narežite na tanke ploške i začinite solju i paprom. Ispecite ih na tavi na malo kokosovog ulja – iako će bilo koje drugo ulje koje imate pri ruci također poslužiti. Ako vam je ostalo pečene ili grillane piletine od prethodnog obroka, slobodno je iskoristite – uštedjet ćete vrijeme i ubrzati pripremu.

2. Skuhajte tjesteninu i jaja

Dok se piletina hladi, skuhajte tjesteninu i tvrdo kuhana jaja. Kada su gotovi, ohladite ih pod mlazom hladne vode.

3. Sastavite salatu

U zdjelu narežite avokado i cherry rajčice na kockice, a zelenu salatu na tanke trakice. Dodajte ohlađenu piletinu i tjesteninu, te jaja narezana na manje komade. Sve dobro promiješajte. Začinite po želji sušenim peršinom i dodatnom soli ako je potrebno, a zatim prelijte s dvije žlice jogurta ili skyra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.

Komentari (0)