23.03.2023 |
Putovanja i hrana
Izvor: Akta.ba
Za one koji nemaju striktan recept za pripremu tope, neka se slobodno posluže receptom koji na sto donosi Sarajevski kiseljak.
Za one koji nemaju striktan recept za pripremu tope, neka se slobodno posluže receptom koji na sto donosi Sarajevski kiseljak.
Topa je neizostavno tradicionalno jelo tokom mjeseca Ramazana
Masnoća, kajmak I različite vrste sira su osnova. Svi sastojci se "tope" na laganoj vatri, pa otud i naziv TOPA
Kuhajte 4-5 minuta, dodajte jedno umućeno jaje I izmješajte
Na kraju dodajte naribani dimljeni sir, po želji posolite
Ostavite još je jednu minute, uz miješanje, da se sve lijepo sjedini.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.