Foto: Ilustracija, GymBeam
04.02.2025 |
Pauza / TURIZAM I GASTRO
Izvor: Agencije
Ako volite mekane i kremaste slastice, ovaj Kikiriki Tofu Cheesecake sigurno će vam postati omiljeni.
Postoji bezbroj načina za pripremu cheesecake-a, a u nastavku donosimo verziju sa quark sirom i tofuom, čineći ovu poslasticu punom proteina.
Ako ste ljubitelj maslaca od kikirikija i kremastih deserata, ovaj kolač od sira sigurno će postati vaš novi favorit.
Sastojci za podlogu:
Priprema:
Započnite s pripremom baze. Pomiješajte zobene pahuljice s mlijekom i kikiriki maslacem, rukama oblikujući smjesu do teksture nalik mrvicama.
Ravnomjerno utisnite smjesu na dno kalupa za tortu promjera 22 cm i stavite u hladnjak da se ohladi. Zatim pripremite kremu.
Tofu narežite na kockice, stavite ga u blender i dodajte mlijeko. Nakon toga dodajte proteinski prah i kikiriki maslac u prahu.
Blendajte dok smjesa ne postane glatka—ovo može potrajati ovisno o snazi vašeg blendera.
Premjestite smjesu u veću zdjelu, dodajte quarki sir i pjenjačom miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Zasladite smjesu po želji s Flavor Drops kapima.
U malom lončiću pospite želatinu preko otprilike 4 žlice vode i ostavite da nabubri 10 minuta.
Lonćiž polako zagrijavajte uz stalno miješanje dok se želatina potpuno ne otopi.
Umiješajte otopljenu želatinu u pripremljenu kremu. Kremu prelijte preko ohlađene baze i stavite tortu u hladnjak preko noći da se stisne.
Za dodatni okus poslužite sa svježim ili liofiliziranim malinama.
Ako volite mekane i kremaste slastice, ovaj Kikiriki Tofu Cheesecake sigurno će vam postati omiljeni.
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 331 55 03 ili na mail urednik@akta.ba.